Chris Stewart Group's Greenside development wins award

Published: 01 May 2018

Chris Stewart Group (CSG) has added another award to its growing trophy cabinet, having won the British Council for Offices (BCO) Refurbished / Recycled Workplace category for its Greenside development at the Scotland awards ceremony.

Situated on Edinburgh’s Blenheim Place, which backs onto Calton Hill, the 38,000 sq ft office building was originally built by Scottish Equitable in 1989 for the firm’s own occupation. CSG acquired the building in 2016 after it had lain empty for a number of years and the refurbishment programme, carried out by GHI Contracts, took just nine months. 

Blenheim House, as it was originally known, was a tired and inefficient office building when we bought it in mid-2016. We knew it had potential and I’m delighted with the completed building, now known as Greenside.

Chris Stewart, CEO, Chris Stewart Group

 

Arranged over five floors, the building needed modernisation. The design was for a vibrant and innovative ‘de-furbished’ finish, combining the existing high quality materials with new glazing solutions to maximise the natural daylight flooding in to the building. Greenside now offers a peaceful and contemporary city centre office environment, and in December 2017 the award-winning fintech company Nucleus Financial Ltd moved in taking 50 per cent of the space, while an additional 20 per cent is now under offer. 

The refurbishment was designed and planned in such a way so as to maximise flexibility of fit out options for incoming tenants.

The BCO award, which recognises top quality design and functionality, is a benchmark for excellence in workplaces. In making the award to Greenside the judges recognised CSG’s vision to create a viable Grade A office space for modern organisations and its innovative approach to both its original funding with the support of the Government-backed SPRUCE initiative, as well as tenant fit-out. 

The refurbishment was designed and planned in such a way so as to maximise flexibility of fit out options for incoming tenants. Nucleus Financial took full advantage of this flexibility, working with the main contractor and recommended designers. They created an amphitheatre staircase that connected their floorplates on different levels, and allowed the installation of a skylight, bringing additional daylight into the space. 

In addition, an entirely new mechanical and electrical plant lifted the Energy Performance Certificate level from a D to C through the introduction of a heat recovery air conditioning system and LED lights throughout and the environmental performance was further rewarded with a BREEAM rating.

 

If you would like to find out more about how we can help you and your business establish, relocate or expand within the city region, or would simply like more information about what Edinburgh has to offer, get in touch today.

E: invest@edinburgh.gov.uk

 

Share

Get in touch

Investor Support Team

City of Edinburgh Council

E: invest@edinburgh.gov.uk

Latest tweets

follow us @InvestEdinburgh